Individuele sponsoring

Stichting Belajar Yuk wil naast de collectieve projecten tevens individuele projecten ondersteunen. Het plaatselijk comité in Peninjoan draagt enkel personen voor ondersteuning voor die ver onder het minimuminkomen moeten leven.

Januari 2007

HET EERSTE SPONSORKIND NI KETUT SYRYANTINI

Al weer enige jaren geleden zijn we gestart met het financiéel ondersteunen van Ni Ketut Syryantini. Ni Ketut woont in Candidasa Bali. Nabij de apenrots. Haar moeder overleed toen Ni Ketut nog jong was. Haar vader hertrouwde en Ni ketut was niet welkom bij haar stiefmoeder. Zij werd opgevoed door haar opa en oma. Toen Ni Ketut een baan kreeg was dat niet genoeg om van rond te komen. Wij hebben maandelijks een aanvulling gestort zodat zij de minimale zaken voor levensonderhoud kon aanschaffen. Vorig jaar werd Ni Ketut 25 jaar, zij is nog steeds single en heeft een mooie baan gevonden in een hotel/annex bungalowpark in Candidasa. Mocht deze situatie zo blijven dan stoppen we met de sponsoring met ingang van 1 juli 2008 maar blijven wel contact houden met Ni Ketut.

Mei 2007

JUNIOR HIGH SCHOOL NI-PUTU APRI NARITI

Ten behoeve van onderwijs van Ni Putu is in mei 2007 een storting gedaan bij de dorpsbank in Peninjoan. Deze storting maakt het mogelijk dat Ni Putu de komende twee jaren kan studeren aan Junior High School en dat zij elke dag te eten heeft. Voor de jaren die daarna gaan komen zijn wij op zoek naar sponsors die borg willen staan voor Ni Putu zodat ze haar school kan afmaken en eventueel kan doorstromen naar High School.

September 2007

NILA NAAR CURSUS ENGELS

Op lombok woont samen met haar moeder en broertje, Nila. Zij is 11 jaar oud en zit op Primary School in Mangsit op Lombok. Nila is een leergierig meisje dat heel graag bezig is met haar school en in het bijzonder met Engels. Omdat haar moeder alleen de kost moet verdienen en daar haar gezin van moet laten rond komen zijn aanvullende lessen Engels niet mogelijk. Stichting Belajar Yuk maakt het nu mogelijk om Nila een cursus Engels te laten volgen. Twee keer per week gaat ze via openbaar vervoer naar haar docent Engels en wij krijgen regelmatig een sms waarin Nila haar vorderingen laat zien. Stichting Belajar Yuk wil graag deze ondersteuning aan Nila continueren en na het afronden van haar Primary School haar de mogelijkheid bieden om door te gaan naar de Junior High School in Ampenan

HANDPROTHESE VOOR PUTU

In het dorp Peninjoan woont Putu, deze jongen is geboren met een niet volledig ontwikkelde linkerhand. Putu is nu 11 jaar en het gemis van zijn vingers geeft een duidelijk verminderd groei van zijn linkerarm. Doordat hij zijn linkerhand nauwelijks gebruikt bljift zijn arm achter in de groei. Wij zijn driftig op zoek naar kennis middelen om Putu eventueel zo snel mogelijk te kunnen te laten opereren of te voorzien van een prothese. Zodat hij een normaal leven kan gaan leiden. Handicap Putu

Maart 2008

SCHOOLGELD VOOR JANIS

Janis woont met zijn broertje in de buurt van Ampenan op Lombok. Hij wil graag naar een school waar zijn intelligentie beter tot zijn recht komt. Deze school is gevestigd dicht bij Mataram en de kosten zijn voor de vader en moeder van Janis niet op te brengen. Zijn broertje gaat , dank zij een donatie van een Nederlands gezin, al naar deze school. De vele prijzen die deze school heeft ontvangen voor haar onderwijssysteem bewijzen de toegevoegde waarde. Stichting Belajar Yuk heeft ook voor Janis een sponsor gevonden zodat hij in juni 2008 naar de school kan en op zijn niveau kan studeren.